A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Benatia debütált

2014/09/18. - írta: BMM

A marokkói védő először lépett pályára a Bayern játékosaként.

mehdi.jpg

Pep Guardiola a kezdőcsapatba jelölte az AS Romától 26+4 millió euróért érkező Mehdi Benatiát a szerdai, Manchester City elleni Bajnokok Ligája nyitányon. A belsővédő korábbi kisebb sérülése miatt érkezése óta még nem lépett pályára élesben a Bayern játékosaként, most az Allianz Arénában debütálhatott. Benatia a mérkőzés első felében a háromvédős rendszer jobboldalán, később már Boatenggel együtt a védelem tengelyében felelt az ellenfél támadásainak megakadályozásáért. Első mérkőzéséhez képest Benatia magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő.

Pep Guardiola a mérkőzést követően pozitívan nyilatkozott újdonsült játékosáról: "Benatia csak most érkezett, de lenyűgöző volt, ennek nagyon örülök. Nagyon sokat fog még nekünk segíteni."

A squawka.com statisztikai oldal szerint a marokkói 93%-os passzpontossági rátát ért el a Manchester City ellen, párharcainak 75%-át, légi párbajainak 43%-át megnyerte, ezenkívül két labdaszerzése, három tisztázása és három szabálytalansága volt.

 

Címkék: mehdi benatia
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr786708169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása