A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Előzetes: 1. FC Köln - Bayern München

2014/09/27. - írta: BMM

A Bayern München az idei Bundesliga kiírásban először lép pályára éllovasként.

kolnbayern.png

A Paderborn legyőzését követően ezúttal egy másik feljutót, az 1. FC Köln csapatát kellene Pep Guardiola együttesének legyűrnie az újabb egységek begyűjtéséért. Matthias Sammer a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egy normális teljesítmény nem lesz elegendő a három pont megszerzéséhez, a győzelem érdekében mindenképp egy kiváló teljesítményt kell felvonultatnia a csapatnak.

Az ellenfélről:

A Bayern sportigazgatójának figyelmeztetése nem alaptalan: A Köln az idei szezonban egyelőre stabil középcsapat, egy-egy győzelem illetve vereség mellett három gólnélküli döntetlen is befigyel a Peter Stöger által irányított együttes eddigi statisztikájában. A kecskések olyan klubok ellen tudtak pontot szerezni, mint a Paderborn, a Hamburg és a Mönchengladbach, de a Stuttgart otthonából mind a három pontot sikerült elhozniuk. A Köln rendkívül masszív és zárt védekezése az eddigi öt bajnoki mérkőzésen csak egyetlen egy gólt engedélyezett az ellenfél támadóinak. Az összképhez hozzátartozik, hogy a gólt sem szerző Hamburgot követően a Bayern aktuális ellenfelének támadói a legveszélytelenebbek: Öt mérkőzés alatt eddig két alkalommal sikerült a gólszerzés, ezek a találatok is egy mérkőzésen belül, a Stuttgart elleni győzelem alkalmával születtek.

Peter Stöger: "A favorit szerepéről nem szükséges beszélni. Nincs sok veszítenivalónk. Azt szeretnénk bemutatni, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés."

Statisztika:

A statisztika ezúttal is a Bayern mellett szól: 41 bajnoki mérkőzésen eddig 18 Bayern és 14 Köln győzelem született, 9 alkalommal játszottak döntetlent a csapatok. A gólarály tekintetében 73:64 arányban a Bayern felé billen a mérleg. Ha csak a legutóbbi 11 idegenbeli mérkőzésünket nézzük, 8 alkalommal sikerült elverni a Kölnt saját otthonában, és csak egyszer kaptunk ki egy emlékezetes mérkőzésen, amikor a hazaiak 2 gólos hátrányból fordították meg a mérkőzést. A legutóbbi találkozón egy 1-4-es Bayern győzelem született, amely a kölniek élvonalból való kiesését jelentette.

Kérdőjelek, sérültek:

Matthias Sammer a sajtótájékoztatón Boateng és Benatia játékát tette kérdésessé, mindketten kisebb izomproblémákkal küzdenek - a belsővédőpáros ennek ellenére részt vett a záróedzésen és elutazott a mérkőzés helyszínére is - csakúgy mint Mitchell Weiser, a Köln egykori játékosa. Biztos hiányzók müncheni részről: Badstuber, Martínez, Ribéry, Schweinsteiger, Thiago.
A hazaiak keretében ha minden igaz nem lesz ott Nagasawa, Svento, Bröker és Helmes sem.

A lehetséges kezdőcsapatok a Bild szerint:

1. FC Köln: Horn - Hector, Wimmer, Maroh, Brecko - Lehmann, Vogt, Matuszczyk - Risse, Ujah, Halfar

FC Bayern: Neuer - Alaba, Dante, Boateng, Rafinha - Alonso, Lahm - Götze, Müller, Robben - Lewanndowski

Az Eurosport2 a Schalke 04 - Borussia Dortmund derbit közvetíti élőben, így streamen kell néznünk a mérkőzést. A kezdő sípszót megelőző órában EZEN a linken találhattok majd pár alternatívát. A találkozó játékvezetője Knut Kircher lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr916735843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása