A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Rummenigge: Pep mindenkit új szintre tud emelni

2014/09/25. - írta: BMM

Karl-Heinz Rummeniggével az fcbayern.de készített születésnapi interjút.

Karl-Heinz-Rummenigge-Vorstandvorsitzender-der-FC-Bayern-Muenchen-AG.jpg

fcbayern.de: Isten éltesse születésnapja alkalmából, Herr Rummenigge! 59 évesen mit kíván az ember?
Rummenigge: Egy boldog ember vagyok. Van egy csodálatos családom és egy csodálatos munkám. Ezért azt kívánom magamnak, hogy a családomban minden úgy maradjon ahogy van, valamint hogy az FC Bayern sikeres maradjon. Úgy gondolom, hogy jó előfeltételekkel rendelkezünk.

fcbayern.de: Hogy ünnepli a születésnapját?
Rummenigge: Nem vagyok egy nagy ünneplő ami a születésnapot illeti. Szűk családi körben tartom, egyébként semmi extra.

fcbayern.de: A Paderborn a 0:4-et követően az Oktoberfesten ünnepelt...
Rummenigge: Ez gyakorlatilag egy világszenzáció, hogy egy kelet-vesztfáliai csapat, aki ellen korábban a Lippstadt csapatával még játszottam, a Bundesligában szerepel. Ők egy csodálatos és szimpatikus kezdetet vettek. Egykori kelet-vesztfáliaiként ismerem az ottani emberek mentalitását. Szerintem a kezdeti fellángolást követően nem keményen, hanem racionálisan értek talajt.

fcbayern.de: A Paderborn elleni győzelemmel a Bayern az 5. fordulóban vette át a vezetést. Meglepődött, hogy ismét ennyire magasan álnak?
Rummenigge: Sokan voltak, akik döcögős rajtot vártak. Egy bizonyos árat fizettünk a Világbajnokságért, ez látszik a sérültek listáján is. Soha nem lehet tudni, hogy alakulnak a dolgok egy VB-t követően. Elégedettek lehetünk a kezdettel, ez biztonságot, önbizalmat és nyugalmat ad nekünk. Jó úton járunk, hogy ismét egy eredményes szezont játsszunk.

fcbayern.de: Mekkora részesedése van Pep Guardiolának a jó rajtban?
Rummenigge: Az edző mindig megmondta, nem kell aggódnunk. 2010-ben a Barcelonánál is egy hasonló szituációban találta magát, amikor a spanyolok a VB-ről visszatértek. Pep jól csinálta, csak magamat tudom ismételni. Ő egy pozitív értelemben vett nyugtalanság, mert állandóan dolgokat újít. Az ellenfél edzője számára mindig az lesz a legnehezebb, hogy a Bayern München milyen taktikával lép pályára. Pep egy olyan ember, aki mind a csapatot, mint minden egyes játékost egy új szintre tud emelni.

fcbayern.de: Feltűnő, hogy a csapat az elmúlt négy tétmérkőzésén nem kapott gólt.
Rummenigge: Egykori csatárként el kell ismernem, hogy a védekezés a siker alapja - még ha az edzőnk ezt másképp is gondolja (nevet). Fontos, hogy továbbra is ilyen jól álljunk. Ritkán aggódom a minőségünk mellett azon, hogy nem szerzünk gólt. Hamburgban egyszer megesett, de szerintem ez kivétel volt.

fcbayern.de: Xabi Alonso a védekezésben és a támadásokban is kulcsjátékos. Meglepődött milyen gyorsan rányomta a bélyegét a Bayern mérkőzéseire?
Rummenigge: Nem. Xabi Alonso egy nagy személyiséggel rendelkező elismert ember, aki feltétlenül akarta a Münchenbe való átigazolását. Az első pillanatoktól kezdve igazolta a vezető képességeit. Hogy egy játékos azonnal a pályára hozza a kvalitásait, az kívánatos, ha egy átigazolást lezárunk. De néha türelmesnek is kell lennünk. Arjen Robben egy csodálatos példa erre.

fcbayern.de: Hogy érti ezt?
Rummenigge: Emlékszem mi történt vele 2012-ben a BL döntőben. Két lehetőség volt: Összetörsz vagy összeszeded magad és menetelsz, mint ahogy ő menetelt. Senki másnak nem kívántam jobban nála, hogy 2013-ban ezt a mindent eldöntő gólt szerezze a Wembleyben. Az, hogy a legutóbbi két évben nyolc címet szereztünk, nagyon erősen kötődik Arjen Robben nevéhez. Ő egy szuper játékos, akit egyik csapat sem tud 100 százalékosan kikapcsolni. Kívánom neki, hogy a távol maradjon a sérülésektől. Szükségünk van rá, hogy elérjük a céljainkat.

fcbayern.de: Hogy látja Mario Götze fejlődését?
Rummenigge: Ha valaki 21 évesen az FC Bayernhez érkezik, természetesen még messze nem érte el a zászlórudat. Egy ilyen fiatalembernek mint ő, egyszerűen időt kell adni az akklimatizálódáshoz. Úgy gonolom most jó esélyei vannak, hogy a görcs teljesen elmúljon nála. Azt kívánom neki és nekünk is, hogy továbra is ott folytassa, ahol az elmúlt mérkőzésen befejezte.

fcbayern.de: A Paderborn elleni góljával Robert Lewandowskinál is elmúlhat a görcs?
Rummenigge: Múlt héten a Manchester City mérkőzést követően elégedetlen volt, mert nem lőtt gólt. Azt mondtam neki: Robert, ha úgy játszasz, mint ma este, a gólok automatikusan érkezni fognak. Ez mindig így van, ha egy ilyen minőségi játékos élvezi az edző bizalmát és lelkesen futballozik.

fcbayern.de: Jerome Boateng kiváló állapotban van. Értékeli a teljesítményét?
Rummenigge: Csodálatos fejlődés van a háta mögött. Jerome mindig egy játékos volt, aki hihetetlen tehetséggel rendelkezik, de a játékában néha néha ott volt a figyelmetlen pillanat. Ez teljesen eltűnt. A VB döntőben ő volt a mezőny legjobb játékosa, ez egy további lökést adott neki.

fcbayern.de: A Bayernnél sajnos jelenleg van pár hosszútávú sérültjátékos...
Rummenigge: Ezért természetesen nagy kár. Mindenekelőtt azért, mert az olyan játékosok mint Bastian Schweinsteiger, Thiago, Javi Martínez, Holger Badstuber vagy Franck Ribéry a világ futballjának legmagasabb minőségét testesítik meg. Remélem, hogy mindannyian gyorsan visszatérnek. Szükségünk van rájuk a célunk elérésében, de balanszot kell találnunk, és nem szabad a hibákat keresnünk.

fcbayern.de: Holger Badstuber ismét hosszútávon dőlt ki. Mikor volt vele utoljára kapcsolatban?
Rummenigge: Vasárnap, a Stuttgart elleni meccs után közvetlenül beszéltem vele, amikor megérkezett a diagnózisa. Holger nagyon optimista a sérülését illetően, nem veszíetette el a bátorságát. Újra egy hosszú út áll előtte, de vissza fog térni, ebben támogatni fogjuk. Jó esély van rá, hogy a szezon második felének kezdetétől a rendelkezésünkre álljon.

fcbayern.de: Szombaton az 1. FC Köln lesz az ellenfél. Mi vár a Bayernre ott?
Rummenigge: Ez egy olyan csapat, aki a futballt munkálja és jelenleg egy enyhe hullámban viseli az eufóriát. Alig hagynak valamit. A támadósorunk még kérdéses. Ugyanúgy kell játszanunk mint a Paderborn ellen - letámadással és azonnali visszatámadással. Remélem, hogy a Köln vét egy-két hibát. Nem lesz egyszerű mérkőzés.

fcbayern.de: Ezt követően Moszkvába utaznak. Egy zártkörű Bajnokok Ligája mérkőzés...
Rummenigge: 40 éve vagyok a futballban, de ilyet még nem éltem meg. A futball maga a légkör, a futball érzelem. Egy halom hivatalos személyen és újságírón kívül egy ember sem lesz a stadionban. Ez egyszerűen kár, erre senkinek sincs szüksége. Sajnálom a rajongóinkat.

fcbayern.de: Sportszakmai szempontból szükséges a moszkvai győzelem?
Rummenigge: Csodálatos lenne három ponttal távozni. Vicces találkozó lesz, de biztosan nem könnyű. Ez a Bajnokok Ligája csoport nagyon erős, nem engedhetünk meg magunknak semmiféle gondatlanságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr736731049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása