A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Előzetes: CSZKA Moszkva - Bayern München

2014/09/30. - írta: BMM

Újabb Bajnokok Ligája megmérettetés vár a Bayern Münchenre, ezúttal idegen lép pályára Pep Guardiola együttese.

clmos.jpg

A házigazda a tavalyi kiírásból már ismerős CSZKA Moszkva lesz. A Bayern akkor egy sima 3-1-es győzelemmel kerekedett felül orosz ellenfelén Robben, Götze és Müller találatainak köszönhetően. A legnagyobb különbség ahhoz a mérkőzéshez képest az lesz, hogy a 18 órakor kezdődő találkozót zárt kapuk mögött fogják lerendezni.

Ennek oka, hogy a CSZKA rajongói a tavalyi Plzen elleni csoportmeccsen rasszista és szélsőjobboldali szimbólumokat jelenítettek meg a lelátón. A Bayern München számára ez újdonságot fog jelenteni, ugyanis az eddigi 188 Bajnokok Ligája mérkőzése egyikén sem fordult még elő a szurkolók nélküli játék. Pep Guardiola pályafutása során is ez lesz az első ilyen alkalom.

A Bayern a hétvégi, Kölnben megrendezett mérkőzést követően egyenesen Moszkvába utazott a Bajnokok Ligája találkozóra. A kedélyeket kissé borzolta, hogy a moszkvai hotelben, amelyben a Bayern megszállt tűzriadót fújtak, így vasárnap késő este mindenkit evakuáltak az épületből. A riadón kívül szerencsére nem történt különösebb probléma.

Pep Guardiola a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapattal utazott játékosok közül mindenki fitt a BL találkozóra. A régebb óta nem bevethető játékosaink természetesen nem utaztak el Moszkvába: Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Holger Badstuber, Javi Martínez, Thiago Alcantara, akik otthon maradtak.
Az előző fordulóban az AS Romától 5-1-re vereséget szenvedő ellenfél részéről több kimaradó is lesz: Dzagoev, Wernbloom, Cauna, Elm, Vitinho és Panchenko minden bizonnyal kihagyják a találkozót, de Doumbia játéka is kérdéses.

Pár statisztikai adat:

  • A Bayern a legutóbbi 8 Oroszországban lejátszott mérkőzéséből mindösszesen egy alkalommal veszített, a Zenit ellen.
  • A két csapat történelme során két alkalommal találkozott egymással, a tavalyi csoportkörben 3:0-ás és 3:1-es Bayern siker született.
  • A CSZKA a legutóbbi hét UEFA mérkőzéséből csak egyet nyert meg és ötöt veszített hazai pályán.

Várható kezdőcsapatok a Bild szerint:

CSZKA: Akinfeev - Shennikov, Ignashevich, Berezutski, Fernandes - Milanov, Natcho - Musa, Eremenko, Tosic - Doumbia

FC Bayern: Neuer - Alaba, Dante, Boateng, Rafinha - Alonso, Lahm - Götze, Müller, Robben - Lewandowski

A 18 órakor kezdődő mérkőzést a skót William Collum vezeti és a Digi1 közvetíti. Streamek a mérkőzést megelőző órában ITT lesznek elérhetőek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr476746989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása