A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Götze és Ribéry góljai döntöttek a VFB ellen

2014/09/13. - írta: BMM

Pep Guardiola csapata győzelemmel hangolt a szerdai Manchester City elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre. A 71 ezer néző előtt lejátszott bajor-sváb rangadón Götze és Ribéry góljai döntöttek. A Bayern ezzel a legutóbbi 12 mérkőzését megnyerte a Stuttgart ellen és folytatja a VFB elleni kiváló szériáját.

Két hetes kihagyást követően folytatódtak Európa bajnokságai, a Bayern München a Stuttgart csapatát fogadta. A hazaiak természetesen Neuerrel a kapuban álltak fel, a Bayern hivatalos oldala szerint előtte négy védő helyezkedett Boateng, Dante, Badstuber és Bernat személyében. A középpályán három játékos szerepelt Lahm, Xabi Alonso valamint David Alaba. A 4-3-3-as felállásban a támadásokért elsősorban a szülinapos Thomas Müller, Robert Lewandowski és Mario Götze felelt. A padon már helyet foglalt a Bayern új igazolása, Benatia és a sérülését követően visszatérő Franck Ribéry is.

A mérkőzés nehezen indult be, érezhető volt a játékosokon a két hét szünet illetve a válogatott mérkőzések hatása. A 15. percig kellett várni az első komolyabb helyzetre, Götze lövését majd később Thomas Müller fejesét hárította Ulreich. A mérkőzést a Bayern irányította, a Stuttgartnak csak kisebb-nagyobb fellángolásai voltak egy-egy pontrúgást követően, Rüdiger veszélyeztetett több alkalommal is. A vezetést Mario Götze egy szép megoldást követően szerezte meg a 27. percben. A félidőt megelőzően egy sajnálatos esemény is történt: Az addig megbízhatóan játszó Holger Badstubert egy rossz mozdulatot követően sérülés gyanúja miatt le kellett cserélni. Hivatalos diagnózis holnapra várható, de öröm az ürömben, hogy a másfél évet kihagyó belsővédő sérülése nem tűnik veszélyesnek. Helyére a 17 éves Gaudinot dobta be Guardiola.

A térfélcsert követően hasonlóan alakult a mérkőzés lefolyása, a Bayern uralta a mezőnyt, a Stuttgart a védekezésre és a kontrákra összpontosított. Lewandowski többször is veszélyeztetett, Xabi Alonso megpattant lövése utáni kapufájára a lengyel szintén egy aluminummal válaszolt. Maradt az 1-0-ás vezetés, de Pep Guardiola levette a gólszerző Götzét a pályáról, helyére a vártnál hosszabb sérüléséből visszatérő Ribéry állt be lendületesen. Kihasználva a játéklehetőséget a becserélését követő 27. percben, a 85.-ben egy szépen, Ulreich alatt elhelyezett lövéssel növelte az előnyt 2-0-ra. A francia válogatottságot lemondó Ribéry Lewandowski passzát értékesítette.

A Bundesliga.de szerint a mérkőzés játékosa Xabi Alonso volt, aki 150 labdaérintéssel töltötte be a középpálya szóvívője szerepet. 11,8 pályán megtett kilométerével ő futotta a legtöbbet is a pályán.


FC BAYERN 2:0 (1:0) VFB STUTTGART

FC Bayern:  Neuer - Boateng, Dante, Badstuber (43. Gaudino) - Lahm, Xabi Alonso, Alaba, Bernat - Müller, Lewandowski (87. Pizarro), Götze (68. Ribéry)
Cserék: Starke, Benatia, Rode, Shaqiri
Játékvezető: Thorsten Kinhöfer (Herne)
Nézők: 71.000 (teltház)
Gólok: 1:0 Götze (27.), 2:0 Ribéry (85.)
Sárga lapok: Alonso / Romeu, Kostic
Címkék: bundesliga
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr196695999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása