A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Előzetes: Bayern München - Manchester City

2014/09/16. - írta: BMM

Az elmúlt négy évben harmadik alkalommal találkozik egymással a csoportkörben a két bajnok.

orjen.jpg

A szerdai BL rajtot jó ómennel várhatja a Bayern: a német klub a legutóbbi tíz nyitómérkőzését megnyerte a királykategóriában, ebből nyolc alkalommal kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Az elmúlt szezonban a CSZKA együttesét győzte le a csapat hazai pályán 3:0-ás arányban. Legutóbb a 2002/2003-as idényben szenvedett vereséget a Bayern, hazai pályán Roy Makaay triplájával győzött a spanyol Deportivo.

Pep Guardiola a mai sajtótájékoztatón elmondta Ribéry biztosan nem lesz bevethető, de Robben játékára van esély, ma részt vett a záróedzésen is. Benatia állapota és formája napról napra javul, Badstuber sérülésével nem elképzelhetetlen, hogy bedobja őt Guardiola az első mérkőzésére. Thiago szintén ott volt a záróedzésen, de ő csak egyéni és futógyakorlatokat végzett.

Statisztika

A jelenlegi német és angol bajnok eddig négy alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, mindkét együttes 2-2 győzelemmel rendelkezik, ebből 1-1 hazai illetve idegenbeli diadal - ennek ellenére a Bayern eddig mindig megelőzte manchesteri ellenfelét az eddigi két BL csoportkörben. A gólarány 7:6-ot mutat a bajorok oldalára.

Hazai pályán a Bayern teljesítménye az angol csapatok ellen az utóbbi időben nem mondható fényesnek. A 2012-es BL döntővel együtt a bajorok ötből csak egy mérkőzést tudtak megnyerni a szigetországi ellenfelek ellen. Két vereség és két döntetlen mellett csak a Manchester United ellen aratott 3-1-es siker jegyezhető fel a Bayern győzelmei mellett. Hosszútávon azonban pozitív a hazai mérleg: 26 mérkőzésen 11 győzelmet, 8 döntetlent és 7 vereséget mutat a statisztika. Az elmúlt éveket tekintve összességében nem mondható rossznak a Bayern angolok elleni teljesítménye. Tavaly a City és az Arsenal ellen is sikerült idegen környezetben nyerni, a Manchester United elleni 1-1-es döntetlen pedig utólag bizonyult megfelelőnek a továbbjutáshoz. A tavalyi szezon kezdetén a Chelsea csapatát is legyőzte le Pep Guardiola együttese az Európai Szuperkupa döntőjében.

Érdekességek:

  • Pep Guardiola és Manuel Pellegrini a 09/10-es szezonban a Barcelona és a Real Madrid mestereként már szembenézett egymással, akkor Pep csapata 1-0-ra és 2-0-ra győzte le ellenfelét. A chilei korábban a Malaga élén mind a négy bajnokiját elveszítette Pep Barcelonája ellen.
  • Pellegrini Malagája - a már City játékosok - Caballero és Demichelis részvételével egy drámai mérkőzésen 3-2-re kikaptak a Mario Götzét és Robert Lewandowskit a soraiban tudó Dortmund ellen.
  • A VB döntőben szerepelt Neuer, Boateng, Lahm, Götze és Müller ismét szembenézhet az ellenfél argentin játékosaival, Demichelisszel és Agueroval.
  • Fernandinho és Dante jelen voltak Brazília 7-1-es, Németországtól elszenvedett vereségekor.
  • A City argentinjai büntetőkkel búcsúztatták a Robbennel felálló holland válogatottat.
  • Aguero lőtte az első gólt Neuernek a szeptember 3-ai, 2:4-re végződött Németország - Argentína felkészülési mérkőzésen.
  • David Silva és Jesus Navas - Xabi Alonsoval együtt - jelen voltak a 2010-es VB döntőben, ahol Robbenék 1-0-ás vereséget szenvedtek. Robben az idei VB-n állt bosszút a City spanyoljain egy 5-1-es meccsen.
  • Demichelis 2003-tól 2011-ig a Bayern, Boateng a 2010/2011-es szezonban a City játékosa volt.
  • Boateng és Kompany a Hamburg együttesében még csapattársak voltak, csakúgy mint Ribéry, Benatia és Nasri a Marseille csapatában.

Hiányzók, várható kezdőcsapatok

A holnapi mérkőzésen Bayern részről Javi Martínez, Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara és Franck Ribéry biztosan nem lép pályára. Arjen Robben, Mitchell Weiser és Rafinha csak a zárótréningen csatlakoztak a csapatedzéshez, de a holland korábban már vett részt intenzívebb gyakorlatokon, így az ő játékára nagyobb az esély. A Manchester City csapatából Pablo Zabaleta az előző kiírásból összegyűjtött eltiltása miatt nem léphet pályára.

Várható kezdőcsapatok a Kicker szerint:

FC Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Bernat - Xabi Alonso, Alaba - Müller, Götze, Shaqiri - Lewandowski

Manchester City: Hart - Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov - Touré, Fernandinho - Nasri, Silva, Milner, Dzeko

A találkozó játékvezetője a spanyol Undiano Mallenco lesz.

A mérkőzést a Digi1 közvetíti 20:45-től, a találkozó előtt stúdiós felvezetés is lesz. Kezdőcsapatokat és streameket a mérkőzést megelőző órában a BMM-en találhattok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr246704125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása