A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Döntetlen a Schalke otthonában

2014/08/30. - írta: BMM

Xabi Alonso debütált, de a Bayern képtelen volt megnyerni a mérkőzést. Lewandowski korai góljára Höwedes válaszolt - kézzel.

10-Schalke_GET_300814.variant846x476.jpg

Két meccs, négy pont. A Bayern az első fordulóban elért győzelmet követően egy 1-1-es döntetlent játszott a gelsenkircheni Veltins Arénában. Rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet a Bayern legfrissebb igazolása Xabi Alonso, aki 68 perc kiváló játékkal hívta fel magára a figyelmet. A szintén a hét folyamán leigazolt Mehdi Benatia fizikailag még nem volt 100%-os ahhoz, hogy a keretbe nevezze Pep Guardiola. Az előző mérkőzéshez képest négy változás történt a kezdőben: Robben egy könnyed sérülés miatt a keretbe sem lett nevezve, Dante, Gaudino és Bernat pedig csak a padon kezdte a mérkőzést. Helyettük bekerült az eltiltását letöltö Boateng, az új igazolás Rode, és a svájci Shaqiri is.

A bajorok rendkívüli erőbedobással és lendülettel kezdték a mérkőzést, az első percekben többször is bevehették volna a hazaiak kapuját. Ralf Fährmann egészen a 10. percig minden próbálkozást hárított, de egy remek és kombinatív Bayern támadást követően a nyáron ingyen érkező Sebastian Rode önzetlenül tálalt a szintén átigazolási díj nélkül érkezett Robert Lewandowski elé, akinek nem volt nehéz dolga a gólszerzéssel, megszerezte a vezetést. Ez volt a lengyel támadó első gólja tétmérkőzésen a Bayern színeiben.

Az addigi játék alapján úgy tűnt, a Bayern akár gálamérkőzést is rendezhet a Ruhr vidéken, ám a királykékek fokozatosan fellendültek, többet birtokolták a labdát, de a játék inkább a mezőnyben folyt - fogalmazhatunk úgy is, a Bayern látványosan visszavett az addig látott intenzitásból, várható volt, hogy ez a későbbiekben könnyen megbosszulhatja magát. A hazaiak legnagyobb lehetősége az első félidőben egy rossz Neuer passzt követő 50 méteres Ayhan kapuralövés volt, amely jócskán elkerülte az exschalkés kapuját.

A második félidő gyenge színvonalat hozott, az egy gólos vezetéssel elégedettnek látszó Bayern továbbra sem izzadt meg a második találatért, a Schalke erre reagálva többször veszélyeztette Neuer kapuját. A 62. percben egy szögletet követően Höwedes kezéről a gólvonalon túlra került a labda, a játékvezető és segítői az esetet nem látva gólt ítéltek. A Bayern az utolsó 10-15 percben egyértelműen többet birtokolta a labdát, ráadásul az ellenfél területén, de nem volt meg a kellő intenzitás a győztes gól beviteléhez, így maradt a csalódást keltő 1-1-es végeredmény. 

FC SCHALKE 04 - FC BAYERN 1:1 (0:1)

FC Schalke 04: Fährmann - Ayhan (76. Aogo), Santana (80. Fuchs), Matip, Höwedes - Höger, Kirchhoff (39. Neustädter) - Sam, Meyer, Draxler - Choupo-Moting

FC Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, (60. Dante), Badstuber, Alaba - Rode, Xabi Alonso (68. Hojbjerg) - Shaqiri, Götze (57. Bernat), Müller - Lewandowski

Cserék: Reina, Gaudino, Pizarro, Green
Játékvezető: Marco Fritz (Korb)
Nézőszám 61.973 (teltház)
Gólok: 0:1 Lewandowski (10.), 1:1 Höwedes (62.)
Sárga lapok: Kirchhoff, Höger, Draxler, Sam / Rode

Címkék: bundesliga
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr66651543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása