A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Hivatalos: A klubok megegyeztek, Xabi Alonso aláírt

2014/08/29. - írta: BMM

Most már teljesen hivatalos! Xabi Alonso a Bayern München játékosa.

xabi.jpg

Pénteken végleg megegyezett egymással a Bayern és a Real Madrid a Világ- és Európa bajnok játékos átigazolási díjáról. A 32 éves spanyol játékos csütörtökön jelent meg Münchenben, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, majd még aznap visszautazott Madridba, hogy pénteken hivatalosan elbúcsúzzon egykori klubjától. Xabi Alonso még ma visszatér Münchenbe.

"Ha a Bayern München érdeklődik irántad, egy másodpercig sem szabad gondolkoznod és annak kell a célodnak lennie, hogy valami nagyot elérj ezzel a klubbal. Félelmetesen örülök annak, ami most vár rám. München egy világváros. A családom és én biztosan jól fogjuk magunkat érezni." - nyilatkozta a Bayern újdonsült szerzeménye a Sport1-nek.

"Pep Guardiola egy olyan edző, akire fel kell nézned. Az ő neve egy egészen különleges ragyogás. Embertelen dolgokat ért el a futball világában. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ő irányítása alatt edzhetek. Természetesen ő is egy ok volt a Münchenbe való igazolásomban. Együtt az abszolút sikert akarjuk."

"Sok játékost ismerek a BL párharcokból, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger vagy Manuel Neuer, ők mind nagyon jó srácok és világklasszis futballisták, nagyszerű lesz minden nap velük egy pályán lenni."

Xabi Alonso a búcsú sajtótájékoztatóján:

A Bayern érdeklődéséről: "A Bayern két héttel ezelőtt vette fel a kapcsolatot velem, és úgy éreztem a BL megnyerése után új fejezetet akarok nyitni az életemben. Ez a legalkalmasabb időpont a váltásra, jó formában vagyok. Köszönöm a Real vezetőségének, hogy ezt az átigazolást lehetővé tették számomra."

"Javival már a VB előtt gyakran beszélgettünk a Bayernről, és Peppel is nagyon részletes és jó megbeszéléseink voltak. Nagyon világosan elmondta, mit vár el tőlem."

Xabi Alonso a 3-as számú mezt választotta a Bayernben. A Bild szerint 7,5 millió euróért váltott klubot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr366647841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása