A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Győzelemmel indult a szezon!

2014/08/17. - írta: BMM

A Bayern München egy könnyed és jó hangulatú mérkőzésen 4-1-es győzelmet aratott a harmadosztályú Preußen Münster vendégeként a DFB-kupa első fordulójában.

4-1.jpg

Pep Guardiola a Bayern hat világbajnok játékosából ötöt jelölt a kezdőcsapatba, egyedül Bastian Schweinsteiger nem léphetett pályára térdproblémái miatt. Holger Badstuber 624 nap után ismét tétmérkőzést játszhatott.

A gólszerzést a VB-t eldöntő Mario Götze kezdte meg a 19. percben egy Lewandowski beadást követő fejesgóllal. Ezt követően Müller talált be közelről a hazaiak kapujába, ez volt a világbajnok játékos 100. gólja tétmérkőzésen a nevelőegyesületében. A Bayern összességében uralta a játékrészt, 1-2 pillanattól eltekintve nem forgott veszélyben Manuel Neuer kapuja. A Bayern 2-0-ás vezetésével vonultak félidőre a csapatok.

A második játékrészben a Bayern tovább uralta a mezőnyt, sok veszélyes lehetőséget alakítottak ki és játszottak túl az ellenfél büntetőterületénél a kupa címvédői. A Bayern góljainak számát David Alaba egy 52. percben leadott óriási lövéssel növelte, amely a felsőléc érintésével sikerült igazán látványosra. A Shaqiri helyére beállt Pizarronak negyed óra kellett a gólszerzéshez: Egy Thomas Müller által megszerzett labdát a perui az ellenfél kapusa fölött átpöckölve juttatta a hálóba. 4-0. A Münster egy Boateng "kezezést" követő büntetőből szépített, Krohnét érte a megtiszteltetés, hogy a világ legjobb kapusának lőhetett gólt. A középkezdést követő pár másodpercben a Bayern ingyen érkező támadóját, Robert Lewandowskit utolsó emberként buktatta Heitmeier, aki a kiállítás sorsára jutott, ráadásul csapata ellen büntetőt ítélt a játékvezető. A szabálytalanságot elszenvedett fél kifejezetten rosszul rúgta a büntetőt, így maradt a 4-1-es végeredmény, amivel a Bayern ott van a DFB-kupa következő fordulójában.

SC Preußen Münster 1-4 FC Bayern München

SC Preußen Münster: Masuch - Riedel, Schmidt, Heitmeier, Hergesell - Hoffmann (65. Siegert), Truckenbrod, Zenga, Kara - Krohne, Reichwein (73. Amachaibou)
FC Bayern München: Neuer - Boateng, Dante, Badstuber (79. Rode) - Shaqiri (56. Pizarro), Lahm (79. Gaudino), Alaba, Bernat - Müller, Götze - Lewandowski
Cserék: Reina, Starke, Höjbjerg, Robben
Gólok: 0:1 Götze (19.), 0:2 Müller (29.), 0:3 Alaba (52.). 0:4 Pizarro (73.), 1:4 Krohne (89./büntető)
Játékvezető: Guido Winkmann 
Nézők: 16.797
Sárga lap: Shaqiri
Piros lap: Heitmeier (90.)
Címkék: dfb kupa
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr196611695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása