A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Alonso: Győzni akarunk a City ellen

2014/09/15. - írta: BMM

Két nap múlva a Bayern München számára is megkezdődik a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös szezonjának kiírása. A bajorok rögtön egy rangadóval kezdenek, a Manchester City csapatát látják ellenfélül. A két klubot többek között a tavalyi szezonban is egy csoportba sorsolták, akkor a Bayern egy idegenbeli 3-1-es győzelmet és egy hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereséget produkált az angol bajnok ellenfeleként.

xabe.jpg

Hétfőn egy kisebb sajtótájákoztó keretein belül Xabi Alonso és Mario Götze mondott pár szót a szerdai összecsapásról. A 32 éves baszk védekező középpályás a Bayern legutóbbi, Stuttgart elleni bajnokiján 150 labdaérintéssel és 11,8 megtett kilométerrel tűnt ki a mezőnyből. "Nagyon jól fogadtak a csapattársaim, minden nap jobban megismerkedek velük. Megpróbálom azt tenni, amit az egész karrierem során csináltam: A védelem és a támadósor között kapcsolatot létrehozni, mindennek a középpontjában lenni."

Xabi Alonso már két csapattal, a Liverpoollal és a Real Madriddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Sikeréhsége azonban egyáltalán nem csökkent: "Nagyon fontos mérkőzés számunkra. Hazai pályán játszunk, három pontot akarunk szerezni kezdésként. Természetesen nagy cél az újabb BL cím megszerzése, de ez még távol van." A Bundesligáról: "A tempó más, a játék fizikálisabb, mint Spanyolországban."

A szombati bajnokin a vezetést egy szép gólból megszerző Mario Götze is tiszteli a Bayern új spanyol játékosát, aki 94 mérkőzésen szerepelt a királykategóriában. "Ő egy nagyon nagyon intelligens és tapasztalt játékos egy óriási személyiséggel. Nagyon sokat tanulhatunk tőle." Götze a tavalyi BL találkozón is betalált a City ellen. "A Bajnokok Ligája egy különleges érték. Ez a legvonzóbb kupa, amit megnyerhet az ember."

"A Manchester City valószínűleg a legnehezebb ellenfél a csoportban. Hihetetlen csapatuk és hihetetlen játékosaik vannak." - mondta Götze. Xabi Alonso különösen a honfitársától óvja csapattársait: "David Silva brilliáns játékos. Szívesen játszik a vonalak között, minőségi játékos, aki a végső passzokat játssza meg. Ha sikerül őt kontrollálni, tartani fogjuk a Manchester City nagy részét is."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr626700787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása