A Bayern München Magyarország FB oldal rajongói hírblogja

Guardiola: Két veszélyes hónap elé nézünk

2014/08/21. - írta: BMM

Kezdődik a Bundesliga! Pep Guardiola a Wolfsburg elleni nyitómeccs előtt válaszolt az újságírók kérdéseire.

pepk.jpg

  • Isten hozta önöket! Örülök, hogy egy újabb éven át itt lehetek és a második szezonomat futhatom a Bayernnel. Szerintem jó ötlet az első, megnyitó meccset péntek este lejátszani, világszerte sok nézője lesz.
  • Egy olyan nagy csapatnak mint a Bayern, mindig nyernie kell. A saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk és folyamatosan fejlődnünk kell. Végül meglátjuk melyik csapat lesz a jobb.
  • Nem aggódom a VB játékosok miatt, Münsterben jól játszottak és sokat futottak. Abszolút profik vagyunk, nyerni szeretnénk. Nagy keretünk van, nem csak a Világbajnok játékosokra szabad koncentrálnunk.
  • A Wolfsburg évről évre erősebb lesz, mindig jó játékosokat vásárolnak. Olyan játékosaik vannak mint Gustavo, De Bruyne vagy Rodriguez. A tavalyi legrosszabb meccsünket talán épp a Wolfsburg ellen játszottuk.
  • Nem kommentálom az átigazolási pletykákat, kérem értsék meg.
  • Nincs középpályásom, vagyis kevés van. Alkalmazkodom kell a játékosokhoz, csakúgy mint tavaly. Minden mérkőzés előtt el kell döntenem, melyik játékosok vannak a legjobb állapotban. Már egy éve vagyok itt, sokkal jobban ismerem a játékosaimat. A lehető legjobb kezdőt kell összekovácsolnom. Jó szezon lesz, de nem egyszerű, főleg az első két hónap. Ha a téli szünetre egy jó pozícióba kerülünk, jó szezont futhatunk.
  • Franck Ribéry nagyon jól szállt be a felkészülésbe, de már 2-3 hete sérült, időre van szüksége. Arjen viszont fitt, de ő még egy percet sem játszott. Ő egy hihetetlen játékos, örülök hogy egy újabb évig edzhetem őt.
  • Nem vagyunk teljesen fittek, megoldást kell találnunk. Folyamatosan futnunk kell, akkor stabilak leszünk, csakúgy mint Münsterben. Ott nyertünk. Más Bundesliga csapatok az első fordulóban kiestek, mi nem.
  • Nem vagyok annyira ideges a rajt miatt, inkább örülök neki. Az Aréna tele lesz, valamint egy klassz ellenféllel nézünk majd szembe. Tavaly minden új volt számomra, akkor idegesebb voltam.
  • Javi Martínez sajnos 6,7,8 hónapra kidőlt. Holnap nem lesz jobboldali védőnk sem. Alkalmazkodnom kell. Nem akarok olyasmit kérni a játékosaimtól, ami számukra a pályán kellemetlen. A játékunk felépítése jobb három védővel, mint néggyel, de a négyvédős rendszer valamivel stabilabb. Minden rendszernek van előnye és hátránya.
  • Neuer VB negyeddöntőbeli teljesítménye után tudtam, hogy Németország ezzel a kapussal világbajnok lesz. Ő is és Robben is megérdemelné a legjobb európai játékosnak járó díjat.
  • Holnap döntök a kezdőcsapatról, valamint hogy három vagy négy védővel állunk fel. Jelenleg nincs jobboldali védőm, ezért nagyon nehéz lenne három védővel játszani.
  • A Bundesliga a legfontosabb cím. A karrierem során mindig a nemzeti címekre összpontosítottam, a BL csak utána következik. Természetesen a Bajnokok Ligája győzelem a legszebb. 
  • Maradni akarok, nem gondolok a váltásra.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmmhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr826623333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása